Chilis kukoricakrémleves

Már rengeteg variációban láttam, az eredetije valószínűleg Mexikóból származik, legalábbis ezt olvastam róla. Mondjuk minden összetevő igazolja ezt. Az biztos, hogy finom, csirkehússal és zöldségekkel is készítettem már itt: tüzes csilis csirkeleves

Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy doboz kukoricakonzerv, 2 nagyobb burgonya, csipet szerecsendió, ízlés szerint chili, só; a díszítéshez: tökmag, főzőtejszín, chili.

Elkészítése: A krumplit annyi, enyhén sós vízben megfőzzük, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a kukoricát levével együtt, pár percig főzzük. Levesszük, botmixerrel krémesre dolgozzuk. Szerecsendióval, chilivel fűszerezzük, újraforraljuk. Nagy melegben akár behűtve is kínálhatjuk.

Megjegyzés: Ha a leves túl híg lenne a víztől, vagy a sok konzervlétől, kevés keménytővel, liszttel kavarjunk el némi joghurtot, vagy főzőtejszínt, hőkiegyenlítés után főzzük bele a levesbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése