Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy doboz kukoricakonzerv, 2
nagyobb burgonya, csipet szerecsendió, ízlés szerint chili, só; a díszítéshez:
tökmag, főzőtejszín, chili.
Elkészítése: A krumplit annyi, enyhén sós vízben megfőzzük,
amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a kukoricát levével együtt, pár percig főzzük.
Levesszük, botmixerrel krémesre dolgozzuk. Szerecsendióval, chilivel
fűszerezzük, újraforraljuk. Nagy melegben akár behűtve is kínálhatjuk.
Megjegyzés: Ha a leves túl híg lenne a víztől, vagy a sok
konzervlétől, kevés keménytővel, liszttel kavarjunk el némi joghurtot, vagy
főzőtejszínt, hőkiegyenlítés után főzzük bele a levesbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése