Hozzávalók (8 darabhoz): 40 dkg krumpli, 20 dkg liszt, 20
dkg káposzta, 2,5 dkg élesztő, 1,5-2 dl tej, 1 tojás, 1 kanál cukor, kevés só,
olaj.
Elkészítése: 1 dl langyos tejben elkavarjuk a cukrot,
belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, sózzuk, könnyű
tésztát gyúrunk belőle, megkelesztjük. A krumplit enyhén sós vízben megfőzzük,
leszűrjük, melegen áttörjük, kihűtjük. Elkavarjuk a tojással és az átmosott
káposztával. A kész tésztát 8 részre osztjuk, egyenként vékonyra nyújtjuk.
Lekenjük a krumplis káposztával, feltekerjük, majd csigavonalban is
feltekerjük, hagyjuk megkelni. Serpenyő nagyságúra nyújtjuk, forró olajban
mindkét oldalát megsütjük.
Köszönöm szépen a receptet! Nagymamám nagyon sokszor meg sütötte, nagyon finom!
VálaszTörlésNagyon finom! Köszönöm szépen!
VálaszTörlés