Hozzávalók (1 tepsihez): 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 2 tojás,
1 dl olaj, 1 dl tej, 1 tasak sütőpor, citromhéj; a tetejére: 1 kisüveg
barackkompót, szeletelt mandula, kristálycukor.
Elkészítése: A tojást a cukorral habosra dolgozzuk.
Felváltva hozzákavarjuk az olajat és a tejet, majd lassanként a liszttel
elkavart sütőport és a citromhéjat. Kikent, liszttel megszórt tepsibe simítjuk.
A barackkompót levét felitatjuk, a gyümölcsöt vékony szeletekre vágjuk, a
tészta tetejét szépen kirakjuk. Megszórjuk szeletelt mandulával és
kristálycukorral, előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése