Hozzávalók: 1 kg csont nélküli csirkemell, 5 dkg zsírosabb
tehéntúró, 1 csapott evőkanál vaj, 1 teáskanál szárított bazsalikom, só,
fehérbors.
Elkészítése: A túrót, vajat és a bazsalikomot simára
kavarjuk kevés sóval és fehér borssal. A csirkemelleket keresztben kettévágjuk,
ha nagyon vastag, akkor háromba is lehet. A szeleteket óvatosan kb. fél
centis szeletekre potyoljuk, enyhén
sózzuk, borsozzuk. Megkenjük fűszeres túróval, szorosan feltekerjük. Felvágott
sütőpapír szeletekbe vágjuk, a két végét alaposan megszorítjuk, hogy csinos kis
szaloncukorhoz hasonló csomagocskákat kapjunk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 50
percig sütjük. Az egyik csomagot megbontjuk, ellenőrizzük, hogy elkészült-e, s
ha igen, az egészet kiszedjük. Melegen is jól vágható, tetszés szerinti
körettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése