Fűszervajas csirkemell-tekercs



Hozzávalók: 1 kg csont nélküli csirkemell, 5 dkg zsírosabb tehéntúró, 1 csapott evőkanál vaj, 1 teáskanál szárított bazsalikom, só, fehérbors.

Elkészítése: A túrót, vajat és a bazsalikomot simára kavarjuk kevés sóval és fehér borssal. A csirkemelleket keresztben kettévágjuk, ha nagyon vastag, akkor háromba is lehet. A szeleteket óvatosan kb. fél centis  szeletekre potyoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. Megkenjük fűszeres túróval, szorosan feltekerjük. Felvágott sütőpapír szeletekbe vágjuk, a két végét alaposan megszorítjuk, hogy csinos kis szaloncukorhoz hasonló csomagocskákat kapjunk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 50 percig sütjük. Az egyik csomagot megbontjuk, ellenőrizzük, hogy elkészült-e, s ha igen, az egészet kiszedjük. Melegen is jól vágható, tetszés szerinti körettel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése