Húsmentes változatban itt: chilis kukoricakrémleves
Hozzávalók (4 személyre): 1 csirke csontosabb részei a
combok és a mell kivételével, 2 sárgarépa, 1 paszternák, 1 nagyobb burgonya, 1
kis doboz kukoricakonzerv, csilipehely, ha van, húsleveslé, ha nincs, házi ételízesítő,
só szükség szerint.
Elkészítése: A csontos húsokat főni tesszük, hozzávágjuk a
zöldségeket, kivéve a burgonyát. Felöntjük húsleveslével vagy vízzel,
ételízesítővel fűszerezzük, majdnem készre főzzük. Hozzáadjuk a burgonyát,
együtt puhára főzzük. A csontokról leszedegetjük a húsokat, a leveshez adjuk,
botmixer segítségével szép krémesre kavarjuk, ízlés szerint jól megcsilizzük, felforraljuk. Tálalhatjuk pirítóssal vagy levesgyönggyel. Melegítő hatású, ízletes leves. Csili nélkül is finom, de úgy az igazi!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése