Hozzávalók: 6 db. szép csirkecomb, só, bors, majoránna, 2
evőkanál apró kockára vágott piros színű paprika (lehet mélyhűtött is), 1 kicsi
vöröshagyma, 2-3 cikk fokhagyma, fél teáskanál majoránna, olaj; pirospaprika.
Elkészítése: A csirkecombokat kettévágjuk, majd
kicsontozzuk. A húst kétszer ledaráljuk, majd késes aprítóba tesszük, és
pépesre dolgozzuk a felvágott hagymával és a fokhagymával együtt. Fűszerezzük,
végül belegyúrjuk a paprikát. A masszát 2-3 lap olajjal lekent alufóliára
fektetjük, rudat formázunk belőle, az alufóliába csomagoljuk. A két végét addig
tekerjük, míg a masszából szép, arányos rudat kapunk. Tepsire helyezzük, és 60
perc alatt megsütjük. Kivesszük, kb. 10 perc után óvatosan kicsomagoljuk
(nehogy a gőz megégessen), és még melegen pirospaprikába forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése