Ha szeretjük a savanykás ízeket, egészen biztosan kedveljük
a csorbákat is, mivel azok savanyított ízesítésűek. Ecettel, citromlével is
megoldhatjuk ezt, de a káposztás leves esetében a paradicsom és a paradicsomlé
a megfelelő választás. Ha a káposztát reszeljük,
két előnyét is élvezhetjük: egyrészt azok is szívesen elfogyaszthatják, akik a
vágott/gyalult káposztát nem kedvelik, másképp igazán hamar elkészül, még a
belefőzött húsgombóccal együtt is elkészül kevesebb, mint egy óra alatt.
Hozzávalók (4 személyre): 80 dkg friss káposzta (szép,
élénkzöld színű, laza fejszerkezetű), 1-2
szál sárgarépa, 1 kisebb vöröshagyma, 1-2 paradicsom, 30 dkg darált hús,
5 dkg rizs; só, zsiradék, petrezselyemzöld és lestyánlevél.
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát és kockára vágott
sárgarépát zsiradékon megdinszteljük. Rádobjuk a reszelt káposztát és felengedjük
vízzel, sózzuk, félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, és még
10 percig főzzük. A darált húst, a rizst, pár szál petrezselyemzölddel
összedolgozzuk, fűszerezzük, gombócokat formázunk.A levest felengedjük annyi vízzel, amennyi
levest kérünk, ha felforr, belerakjuk a gombócokat.
Belevágjuk a zöldfűszereket, annyi
paradicsomlevet adunk hozzá, emilyen savanykásra szeretjük, megfőzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése