Tater tot: Amerika kedvence krumpliból

Elképesztően finom, esélye sincs kihűlni.

Hozzávalók (4 személyre): 8 nagy burgonya, 2-3 cikk fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, bors, zsiradék; a szóráshoz só, vagy szalmakrumplihoz való fűszer, esetleg kedvenc (száraz és/vagy por) fűszereink keveréke; tálaláshoz: ketchup, vagy bármilyen ízlésünk szerinti mártogató.



Elkészítése: A krumplit héjában főni tesszük, míg a kés éppen áthalad rajta, nem kell egészen megfőzni. Megpucoljuk, kihűtjük, a reszelő kicsi lyukán lereszeljük, utána lereszeljük a fokhagymát is. A liszttel, sóval és borssal kigyúrjuk, kisebb cipókat tépve belőle kisujjnyi rudakat sodrunk belőle, majd felvágjuk, mint a nudlit. Bő, forró olajban pár perc alatt ropogós-aranyszínűre sütjük, tálba szedve azonnal megszórjuk a fűszerkeverékünkkel, és összerázzuk. Forrón, ketchuppal, mártogatóval kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése