Elképesztően finom, esélye sincs kihűlni.
Hozzávalók (4 személyre): 8 nagy burgonya, 2-3 cikk
fokhagyma, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, bors, zsiradék; a szóráshoz só,
vagy szalmakrumplihoz való fűszer, esetleg kedvenc (száraz és/vagy por)
fűszereink keveréke; tálaláshoz: ketchup, vagy bármilyen ízlésünk szerinti mártogató.
Elkészítése: A krumplit héjában főni tesszük, míg a kés
éppen áthalad rajta, nem kell egészen megfőzni. Megpucoljuk, kihűtjük, a
reszelő kicsi lyukán lereszeljük, utána lereszeljük a fokhagymát is. A
liszttel, sóval és borssal kigyúrjuk, kisebb cipókat tépve belőle kisujjnyi
rudakat sodrunk belőle, majd felvágjuk, mint a nudlit. Bő, forró olajban pár
perc alatt ropogós-aranyszínűre sütjük, tálba szedve azonnal megszórjuk a
fűszerkeverékünkkel, és összerázzuk. Forrón, ketchuppal, mártogatóval kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése