Csokoládés mogyoróhalmok

Hozzávalók (kb. 18-20 darabhoz): 40-45 dkg bontatlan sós, pörkölt földimogyoró, 20 dkg finom tejcsokoládé, 1 evőkanál olaj.



Elkészítése: A mogyorót kibontjuk, és a héjától is megtisztítjuk. Az apróra vágott csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, beleszórjuk a mogyorót és elkavarjuk. Olajjal kissé megkent alufóliára, a háromnegyedéből kanállal kisebb halmokat rakunk, a kanállal szép kerek formára alakítgatjuk, majd a megmaradt csokoládés mogyorót is elosztjuk a tetejükön. Próbáljuk szépen megformázni, majd dermedni hagyjuk (jót tesz neki az egy éjszakai dermedés).

Megjegyzés: Az eredeti recept sós földimogyorót kér, de ez veszélyes próba, mert ha túl sósat fogunk ki, nem biztos, hogy az ízek jól jönnek ki, így bontatlan mogyoróból készítettem. Természetesen érdemes kísérletezni eleve sózott, bontott mogyoróval is (az eredeti recept szerint 30 dkg csokoládé, és 4 bögre sózott mogyoró szükséges hozzá).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése