Fokhagymás csirkeszárny

Hozzávalók (4 személyre): 16 csirkeszárnytő, 8 kicsi burgonya, 2-3 szelet húsos, füstölt szalonna, 2-3 vöröshagyma, fél citrom leve; 2-3 fej fokhagyma (ízlés szerint); só, bors, olaj.



Elkészítése: Az olajat sóval, borssal meg a citromlével elkavarjuk, bekenegetjük a szárnytöveket és legalább 1 órára pihenni tesszük. A burgonyákat egészben majdnem készre főzzük, vigyázzunk, hogy kemények maradjanak. Megtisztítjuk, kihűtjük, kettévágjuk. Nyárspálcikákra húzzuk a nagyobb szeletekre vágott hagymát, majd egy szalonnakockát, a szárnyat, újabb szalonnakockát, majd a krumplit, amit keresztben bevagdosunk. Grillfokozaton vagy tepsiben készre sütjük. Közben a fokhagymát átnyomjuk, és bő, enyhén sós vízben pár percig főzzük, ha akarjuk, botmixerrel kidolgozzuk. A kész nyársakat a fokhagymával meglocsoljuk, és forrón kínáljuk.

Megjegyzés: Köretet is készíthetünk mellé, de egyszerű kenyérrel is nagyon finom. Miközben a fokhagyma fő, mindenképp fedjük le, mert erős illata az egész lakást bejárja, ám vigyázzunk, amíg félrenézünk, kifuthat. Ha félünk attól, hogy beszagosítja a lakást: átnyomott friss fokhagymát kavarjunk el friss tejföllel és kevés olajjal, sózzuk, és azt használjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése