Hozzávalók (2 rúdhoz), a tésztához: 2 tojás, 3 evőkanál cukor, 3-4 evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj, 2 tasak vaníliás cukor, 1,5 evőkanál kakaó, 1 tasak sütőpor; a krémhez: 5 dl tejszín, 10 dkg sötét csokoládé; 10 dkg fehér csokoládé, 2 tasak vaníliás cukor; 2 evőkanál földieper lekvár; 8 gr. (1 kis tasak) színtelen zselatin, tejszín (kb. 1 dl); a tetejére: 15 dkg csokoládé, tejszín, szórócukor.
Elkészítése: A tojásokat habosra verjük a cukrokkal,
hozzáadjuk a vajat, majd lassúbb fokozaton a lisztet és sütőport, meg a kakaót.
Előmelegített sütőben megsütjük, kihűtjük.
A tört fehér és kakaós csokoládét egyenként felmelegítjük,
annyi tejszínt kavarunk hozzá, hogy jól kavarható legyen (de ne túl
folyékony), a fehér csokoládéhoz
hozzákavarjuk a vaníliás cukrot, kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a
végén hozzászórjuk a zselatint. 3 részre választjuk. Az egyikbe földieper
lekvárt kavarunk, a másik kettőbe a fehér illetve a kakaós csokoládét. A
krémeket műanyag zacskóba halmozzuk, az egyik sarkát kivágjuk és a hosszában
kettévágott tésztákra, 1-1 vastag csíkot húzunk. A tetejére a csokoládét annyi
tejszínnel melegítjük fel, hogy éppen csak folyékony legyen, langyosra hűtjük
(különben megolvad a krém) és rákanalazzuk a süteményre. Cukorkákkal
megszórjuk.
Tipp: A fehércsokis krémbe kevés sárga ételszínezéket
kavarhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése