Szilveszteri sütemény

Hozzávalók (2 rúdhoz), a tésztához: 2 tojás, 3 evőkanál cukor, 3-4 evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj, 2 tasak vaníliás cukor, 1,5 evőkanál kakaó, 1 tasak sütőpor; a krémhez: 5 dl tejszín, 10 dkg sötét csokoládé; 10 dkg fehér csokoládé, 2 tasak vaníliás cukor; 2 evőkanál földieper lekvár;  8 gr. (1 kis tasak) színtelen zselatin, tejszín (kb. 1 dl); a tetejére: 15 dkg csokoládé, tejszín, szórócukor.



Elkészítése: A tojásokat habosra verjük a cukrokkal, hozzáadjuk a vajat, majd lassúbb fokozaton a lisztet és sütőport, meg a kakaót. Előmelegített sütőben megsütjük, kihűtjük.

A tört fehér és kakaós csokoládét egyenként felmelegítjük, annyi tejszínt kavarunk hozzá, hogy jól kavarható legyen (de ne túl folyékony),  a fehér csokoládéhoz hozzákavarjuk a vaníliás cukrot, kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a végén hozzászórjuk a zselatint. 3 részre választjuk. Az egyikbe földieper lekvárt kavarunk, a másik kettőbe a fehér illetve a kakaós csokoládét. A krémeket műanyag zacskóba halmozzuk, az egyik sarkát kivágjuk és a hosszában kettévágott tésztákra, 1-1 vastag csíkot húzunk. A tetejére a csokoládét annyi tejszínnel melegítjük fel, hogy éppen csak folyékony legyen, langyosra hűtjük (különben megolvad a krém) és rákanalazzuk a süteményre. Cukorkákkal megszórjuk.

Tipp: A fehércsokis krémbe kevés sárga ételszínezéket kavarhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése