Hozzávalók (4 személyre): kb. 50 dkg füstölt csülökhús, kb. 10 cm póréhagyma, fél friss piros paprika (vagy mélyhűtött), 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 szelet zellergumó, 15 dkg sárgaborsó, 5 dkg laskatészta, petrezselyemzöld, só, 1-2 babérlevél, pirospaprika; a tálaláshoz: fokhagymás pirítós.
Elkészítése: A sárgaborsót addig mossuk, míg a leve szép
tiszta lesz, majd 1-2 órára beáztatjuk. A pórét felszeleteljük, a kockára
vágott paprikával és felszeletelt sárgarépával megdinszteljük. Felengedjük
vízzel, hozzátesszük a felvágott zöldségeket és a kockára vágott húst meg a
sárgaborsót, fűszerezzük és fedő alatt majdnem készre főzzük. A tetején
keletkező zsíros rétegre kevés pirospaprikát szórunk, hagyjuk szépen eloszlani.
Belefőzzük a tésztát, majd frissen pirított, fokhagymával enyhén bedörzsölt pirítóssal
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése