Sárgaborsóleves csülökkel

Hozzávalók (4 személyre): kb. 50 dkg füstölt csülökhús, kb. 10 cm póréhagyma, fél friss piros paprika (vagy mélyhűtött), 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 szelet zellergumó, 15 dkg sárgaborsó, 5 dkg laskatészta, petrezselyemzöld, só, 1-2 babérlevél, pirospaprika; a tálaláshoz: fokhagymás pirítós.



Elkészítése: A sárgaborsót addig mossuk, míg a leve szép tiszta lesz, majd 1-2 órára beáztatjuk. A pórét felszeleteljük, a kockára vágott paprikával és felszeletelt sárgarépával megdinszteljük. Felengedjük vízzel, hozzátesszük a felvágott zöldségeket és a kockára vágott húst meg a sárgaborsót, fűszerezzük és fedő alatt majdnem készre főzzük. A tetején keletkező zsíros rétegre kevés pirospaprikát szórunk, hagyjuk szépen eloszlani. Belefőzzük a tésztát, majd frissen pirított, fokhagymával enyhén bedörzsölt pirítóssal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése