Rókagombás csirkecomb juhtúrós puliszkával

Hozzávalók (4 személyre): 8 alsó csirkecomb, 60 dkg rókagomba, 1 vöröshagyma, 2-3 cikk fokhagyma, zsiradék, csirkefűszer; a tálaláshoz: 25 dkg kukoricadara, 1 liter víz, 1 evőkanál vaj, 10 dkg juhtúró, metélőhagyma, olaj, só.



Elkészítése: A csirkecombokat olajjal elkavart csirkefűszerrel alaposan megkenegetjük, letakarva egy órát pihentetjük, olajozott sütőpapírral bélelt tepsire téve megsütjük, vagy grillrácson meggrillezzük. A vizet felforraljuk, beleszórjuk a kukoricadarát, enyhén sózzuk, megfőzzük, elkavarjuk benne a vajat és a túrót, zsiradékkal megkent tálcára simítjuk és langyosra hűtjük (néha összekavarjuk). Közben a hagymákat megdinszteljük, ráadjuk a felvágott gombát, enyhén sózzuk, bazsalikommal fűszerezzük, és roppansóra sütjük, félretesszük. A puliszkából gombócokat formálunk, amit a gombával és elkészült csirkecombbal kínálunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése