Paprikás, paradicsomos tészta

Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg tészta (pl. penne), 1 kisebb vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 friss, vagy 3 evőkanál mélyhűtött paprika, 2-3 mélyhűtött, finom nyári paradicsom, 2 dl paradicsomlé, bazsalikom (friss, vagy mélyhűtött), 1 csapott evőkanál cukor, olaj, só, bors.



Elkészítése: A pennét enyhén sós vízben főni tesszük. Az apróra vágott hagymákat és a csíkokra vagy kockákra vágott paprikát olajon megdinszteljük, rászórjuk a cukrot, kissé összesütjük. Felengedjük kis vízzel, hozzákavarjuk a felvágott paradicsomot, fűszerezzük, beletépjük a bazsalikomleveleket, addig főzzük, míg a leve kissé megvastagszik. Hozzákavarjuk a paradicsomlevet, összeforraljuk. Ráöntjük a leszűrt tésztát, felforraljuk, ha szükséges, utána ízesítünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése