Régi szakácskönyvben találtam, sajnos már nem emlékszem melyikben. Nagyon finom, különleges, ha szeretjük a csirkemájat, akár az ünnepi aszalon is megállja a helyét.
Hozzávalók: 4 tojás, 2 szép, egész csirkemáj (ha kicsik,
akkor 3), 7 dkg vaj, 4 evőkanál kenyérmorzsa, 2 kis szelet kenyér, kakukkfű,
bazsalikom, zöldpetrezselyem, só, bors, húsleves.
Elkészítése:
A májakat megmossuk, elkaparjuk.
Hozzáadjuk a vajat, 2 egész tojást és 2 sárgáját, a vízbe áztatott, alaposan kinyomkodott kenyeret, a morzsát, fűszerezzük, mixerrel simára dolgozzuk.
A megmaradt 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a masszába. Egy közepes tepsit kikenünk vajjal, belesimítjuk a lepényt, közepes tűznél körülbelül 30 perc alatt kisütjük.
Kiborítva apró kockákra vágjuk, húsleves mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése