Egy remek levesbetét: májas lepény húsleveshez

Régi szakácskönyvben találtam, sajnos már nem emlékszem melyikben. Nagyon finom, különleges, ha szeretjük a csirkemájat, akár az ünnepi aszalon is megállja a helyét. 

Hozzávalók: 4 tojás, 2 szép, egész csirkemáj (ha kicsik, akkor 3), 7 dkg vaj, 4 evőkanál kenyérmorzsa, 2 kis szelet kenyér, kakukkfű, bazsalikom, zöldpetrezselyem, só, bors, húsleves.


Elkészítése: 

A májakat megmossuk, elkaparjuk. 

Hozzáadjuk a vajat, 2 egész tojást és 2 sárgáját, a vízbe áztatott, alaposan kinyomkodott kenyeret, a morzsát, fűszerezzük, mixerrel simára dolgozzuk. 

A megmaradt 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a masszába. Egy közepes tepsit kikenünk vajjal, belesimítjuk a lepényt, közepes tűznél körülbelül 30 perc alatt kisütjük. 

Kiborítva apró kockákra vágjuk, húsleves mellé kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése