Gesztenyés-csokoládés téli fagylalt

Hozzávalók 8-10 darabhoz: 8-10 fagylalttölcsér, 25 dkg gesztenyemassza, 20 dkg olvasztott csokoládé, 4 dl tejszín¸ 1 habfixáló; a tetejére 5 dkg csokoládé, 2 evőkanál olaj, díszcukorkák.



Elkészítése: A tejszínt a tört csokoládéval felolvasztjuk, melegen belekavarjuk és eldolgozzuk a gesztenyemasszát (ha lereszeljük, könnyebben megy), hűtőben 1-2 óráig hűtjük. Mixerrel a habfixálóval felverjük, belekanalazzuk a formákba, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Kivéve a felolvasztott csokoládéval meglocsoljuk, megszórjuk díszcukorkákkal, visszatesszük dermedni, és kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése