Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3 evőkanál zsír, kb. 2-2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 1 csapott evőkanál cukor, 1 mokkáskanálnyi só; a töltelékhez: kb. 15 dkg juhtúró, 1 tojás fehérje; a tetejére: 1 tojás sárgája, 1 kanál tej, szezámmag, köménymag.
Elkészítése: 2 dl tejet meglangyosítunk, elkavarjuk benne a
cukrot, felfuttatjuk az élesztővel. A liszthez adjuk, a hozzávalókkal és
langyos tejjel lágy tésztát gyúrunk.
Megkelesztjük, 3 cipót veszünk belőle,
mindegyiket kör alakúra és kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk.
A szélesebb végére
halmozzuk a kissé felvert tojásfehérjével elkavart morzsolt túrót.
A kifliket feltekerjük.
A tejet a tojássárgájával
elkavarjuk, lekenegetjük vele a kifliket, megszórjuk a magokkal.
Kelni hagyjuk,
majd előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése