Juhtúrós kiflik

Puha, omlós, nagyon ízletes, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3 evőkanál zsír, kb. 2-2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 1 csapott evőkanál cukor, 1 mokkáskanálnyi só; a töltelékhez: kb. 15 dkg juhtúró, 1 tojás fehérje; a tetejére: 1 tojás sárgája, 1 kanál tej, szezámmag, köménymag.



Elkészítése: 2 dl tejet meglangyosítunk, elkavarjuk benne a cukrot, felfuttatjuk az élesztővel. A liszthez adjuk, a hozzávalókkal és langyos tejjel lágy tésztát gyúrunk. 
Megkelesztjük, 3 cipót veszünk belőle, mindegyiket kör alakúra és kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk. 
A szélesebb végére halmozzuk a kissé felvert tojásfehérjével elkavart morzsolt túrót. 
A kifliket feltekerjük. 
A tejet a tojássárgájával elkavarjuk, lekenegetjük vele a kifliket, megszórjuk a magokkal. 
Kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése