Hozzávalók (4 személyre): 8 alsó csirkecomb, 1 vöröshagyma, 4-5 fokhagyma, negyed mokkáskanálnyi kurkuma; a körethez: 1 közepes karfiol, 1 kisebb hagyma, 0,5 piros-, 0,5 sárga és 0,5 zöld friss paprika (vagy mélyhűtött), 2 szál szárzeller levelével, 1 sárgarépa; továbbá: só, bors, zsiradék.
Elkészítése: A combokat a felforrósított olajon kissé átsütjük, kissé összetoljuk, hogy legyen helyünk az olajba szórni az apróra felvágott hagymákat. Kissé megdinszteljük, felengedjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, belekavarjuk a kurkumát. Lassú tűzön, fedő alatt a húst puhára főzzük, ha szükséges, kevés vízzel pótoljuk. Fontos, hogy a végén jó szaftos legyen, ne süssük el a levét.
Közben a
karfiolt és a sárgarépát lereszeljük, a paprikát kockákra-, a szárzellert
szeletekre-, a levelét apróra vágjuk. A paprikát és az aprított hagymát kevés
olajon kissé megdinszteljük, hozzáadjuk a többi zöldséget, kevés sót, és pici
vizet. Fedő alatt, sűrűn kavargatva megpároljuk.
A kész
combokat kiszedjük, a levét botmixerrel szépen kidolgozzuk. A húst a
karfiolrizzsel, a kurkumás szósszal meglocsolva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése