Hozzávalók (4 személyre) az alsó réteghez: 60 dkg krumpli, 1 kötés retek, 1 kis fej lilahagyma, 4-5 evőkanál majonéz; a felső réteghez: 8 tojás, 2-3 evőkanál majonéz, zöldkapor; a tetejére: 1 nagyobb doboz tonhal, pár szelet kimagozott fekete olajbogyó; só, mustár, citrom.
Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, kis kockákra
vágjuk, hozzáadjuk a vékonyan felvágott lilahagymát, és a kockákra, vagy
szeletekre vágott retket. Annyi majonézzel kavarjuk el, hogy összeálljon, citromlével
ízesítjük, sózzuk. 4 kistányérra helyezett formagyűrűbe osztjuk, egy kiskanál
hátával jól megnyomkodjuk. A tojásokat kis kockákra vágjuk, sózzuk, megszórjuk
apróra vágott zöldkaporral, és majonézzel kikavarjuk, citromlével ízesítjük. A
krumplin elosztjuk, a tányérkákat hűtőbe tesszük dermedni. Kivéve a formákat
óvatosan lehúzzuk, a saláták tetejét kirakjuk kisebb darabokra tört
tonhalkonzervvel (az olajat amennyire lehet, csepegtessük le róla). Fekete
olajbogyó szeletekkel, tojásszeletkékkel, lilahagymával és zöldekkel díszítve
pirítóssal, kenyérrel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése