Disznó-marha vegyes kolbász

Hozzávalók: 2 kg darált disznócomb, 40 dkg borjúhús, 30-40 dkg fehér szalonna, 1 dl házi, finom vörösbor, só, bors, őrölt köménymag; disznóbél.


Elkészítése: A húsokat kislyukú darálón ledaráljuk, ízlés szerint fűszerezzük, és a borral jól kigyúrjuk. Ha úgy érezzük, még adhatunk kevés bort hozzá. A kész masszából pár pogácsát gyúrunk, forró olajban kisütjük és megkóstoljuk, ha elég fűszeres, akkor a húst disznóbélbe töltjük. Egy éjszakára egy edényben hűvös helyen pihentetjük. Másnap frissen süthetünk belőle, a többit adagonként lefagyasztva tárolhatjuk. Süthetjük serpenyőben úgy, hogy feléig felengedjük vízzel, és lefedve lassan mindkét oldaláról szépen megsütjük, vagy grillezve sütőben, esetleg zsírozott edénybe téve, lefedve, szintén sütőbe tolva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése