Disznó-marha vegyes kolbász
Hozzávalók: 2 kg darált disznócomb, 40 dkg borjúhús, 30-40 dkg fehér szalonna, 1 dl házi, finom vörösbor, só, bors, őrölt köménymag; disznóbél.
Elkészítése: A húsokat kislyukú darálón ledaráljuk, ízlés szerint fűszerezzük, és a borral jól kigyúrjuk. Ha úgy érezzük, még adhatunk kevés bort hozzá. A kész masszából pár pogácsát gyúrunk, forró olajban kisütjük és megkóstoljuk, ha elég fűszeres, akkor a húst disznóbélbe töltjük. Egy éjszakára egy edényben hűvös helyen pihentetjük. Másnap frissen süthetünk belőle, a többit adagonként lefagyasztva tárolhatjuk.
Süthetjük serpenyőben úgy, hogy feléig felengedjük vízzel, és lefedve lassan mindkét oldaláról szépen megsütjük, vagy grillezve sütőben, esetleg zsírozott edénybe téve, lefedve, szintén sütőbe tolva.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése