Energiaszint-növelő céklás ital
Hozzávalók: 1 öklömnyi cékla fele, 1 közepes banán, 1 ujjnyi szelet friss ananász, 1 kis doboz (125 g) natúr joghurt, kb. 1,5 dl zöldtea (1 csapott teáskanál zöldtea, 1,5 dl víz).
Elkészítése: A vizet felforraljuk, belekavarjuk a teafüvet, letakarva pihentetjük, majd leszűrjük, kihűtjük. A céklát és az ananászt kis darabokra vágjuk és lecentrifugázzuk. A banánt a joghurttal merülőmixerrel kidolgozzuk, lassanként hozzáöntjük a teát. Egy nagyobb pohárba öntjük a banános keveréket, majd a közepébe csorgatjuk a felkavart céklás levet, és egy szívószállal kissé elkavarjuk, de nem vegyítjük el teljesen, hogy szép csíkos legyen.
*
A cékla kiváló növényünk, finom, és egészséges. A legtöbb vitamint és ásványi anyagot tartalmazza (kálium-, kalcium, vas, szilícium és magnézium, cink, mangán, kén, jód, kobalt, króm, nikkel, B1-, B2-, B6- és C-vitamint, folsav), ám ezeket legjobban a nyers, kifacsart léből nyerhetjük ki. Kiváló vérképző hatású, a benne lévő értékes anyagok nagyon jól hasznosíthatóak a vörösvértestek regenerálódásában és képződésében egyaránt. Nagy szerepet játszik a rosszindulatú betegségek leküzdésében is, illetve beépítik a sportolók étrendjébe is, mivel emeli az energiaszintet és az állóképességet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése