Áfonyás reszelt pite
Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 20 dkg cukor, 15 dkg zsír, 1 tojás, fél tasak sütőpor, pici só; a töltelékhez: 40 dkg áfonya, 10 dkg cukor, 4 evőkanál kukoricakeményítő; 2 evőkanál cukor; a tetejére: porcukor
Elkészítése: Az áfonyát szűrőben, hogy a leve lecsepegjen felolvasztjuk. A zsírt a liszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, összegyúrjuk, folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük. Két részre osztjuk úgy, hogy az egyik nagyobb adag legyen, ez kinyújtjuk, kikent, lisztezett formába helyezzük úgy, hogy széle is legyen. A lecsepegett áfonyát kissé kinyomkodjuk a levétől, elkavarjuk a cukorral és a keményítővel, rásimítjuk a tésztára. A megmaradt tésztát ráreszeljük a tetejére, 1-2 evőkanál cukorral megszórjuk, előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése