Hozzávalók a
palacsintához (10 darabhoz): 15 dkg finomliszt, 2 tojás, 2 evőkanál olaj; a
töltelékhez: 2 marék bébispenót, 30 dkg paradicsom, 2-3 cikk fokhagyma, 3-4
bazsalikomlevél, 1 kisebb vöröshagyma (vagy egy fél), 1 csapott evőkanál liszt;
továbbá só, bors, zsiradék, reszelt sajt.
1.
A felvágott vöröshagymát kissé megdinszteljük,
hozzáadjuk a felvágott fokhagymát, együtt kissé elsütjük.
2.
Rászórjuk a felvágott (nem kötelező) spenótot,
addig sütjük, míg kissé összeesik.
3.
Hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, a
bazsalikomot, sütjük, míg a paradicsom megpuhul, belekavarjuk a lisztet,
kavargatva összesütjük.
4.
A palacsintához valókból sima vízzel tésztát
kavarunk, vékonyra kisütjük.
5.
A zsiradéktól lecsepegtetett töltelékkel a
palacsintákat feltekerjük, a széleket is felhajtva.
6.
Tűzálló edénybe halmozzuk, bőven megszórjuk
reszelt sajttal, sütőben addig sütjük, míg a sajt ráolvad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése