Olaszos palacsinta



 Hozzávalók a palacsintához (10 darabhoz): 15 dkg finomliszt, 2 tojás, 2 evőkanál olaj; a töltelékhez: 2 marék bébispenót, 30 dkg paradicsom, 2-3 cikk fokhagyma, 3-4 bazsalikomlevél, 1 kisebb vöröshagyma (vagy egy fél), 1 csapott evőkanál liszt; továbbá só, bors, zsiradék, reszelt sajt.

1.       A felvágott vöröshagymát kissé megdinszteljük, hozzáadjuk a felvágott fokhagymát, együtt kissé elsütjük.
2.       Rászórjuk a felvágott (nem kötelező) spenótot, addig sütjük, míg kissé összeesik.
3.       Hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, a bazsalikomot, sütjük, míg a paradicsom megpuhul, belekavarjuk a lisztet, kavargatva összesütjük.
4.       A palacsintához valókból sima vízzel tésztát kavarunk, vékonyra kisütjük.
5.       A zsiradéktól lecsepegtetett töltelékkel a palacsintákat feltekerjük, a széleket is felhajtva.
6.       Tűzálló edénybe halmozzuk, bőven megszórjuk reszelt sajttal, sütőben addig sütjük, míg a sajt ráolvad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése