Hozzávalók (4 személyre): 1,20-1,30 dkg, húsos oldalas; a
kenegetéshez: 2-3 evőkanál mustár, 4-5 evőkanál ketchup (lehet több), 2
evőkanál méz, 1 citrom, só, bors, őrölt kömény, majoránna; a beirdaláshoz: kb.
2 fej fokhagyma, só, bors.
1.
Az oldalast két darabban, vagy ha úgy szeretjük
jobban 4 részre vágva bekockázzuk, egészen a csontokig.
2.
Az egészet sóval-borssal, bedörzsöljük. Jó volna
frissen őrölt borsot használni, annak sokkal jobb az aromája.
3.
A vágásokba vékony szeletekre vágott
fokhagymákat dugdosunk. Ízlésünknek megfelelően többet, vagy kevesebbet.
4.
A páchoz valókat összekavarjuk, az oldalast
sütőzacskóba helyezzük, bekenegetjük a páccal. Hűtőben 1-2 napig pácolódni
hagyjuk.
Amikor kivesszük, a zacskót pár helyen kés hegyével
megszurkáljuk, előmelegített sütőben 60 percig sütjük, majd a zacskót felvágva
újabb 15-20 percig szép pirosra sütjük.
Forrón kínáljuk. Leginkább a burgonya illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése