Pácolt oldalas



Hozzávalók (4 személyre): 1,20-1,30 dkg, húsos oldalas; a kenegetéshez: 2-3 evőkanál mustár, 4-5 evőkanál ketchup (lehet több), 2 evőkanál méz, 1 citrom, só, bors, őrölt kömény, majoránna; a beirdaláshoz: kb. 2 fej fokhagyma, só, bors.


1.       Az oldalast két darabban, vagy ha úgy szeretjük jobban 4 részre vágva bekockázzuk, egészen a csontokig.
2.       Az egészet sóval-borssal, bedörzsöljük. Jó volna frissen őrölt borsot használni, annak sokkal jobb az aromája.
3.       A vágásokba vékony szeletekre vágott fokhagymákat dugdosunk. Ízlésünknek megfelelően többet, vagy kevesebbet.
4.       A páchoz valókat összekavarjuk, az oldalast sütőzacskóba helyezzük, bekenegetjük a páccal. Hűtőben 1-2 napig pácolódni hagyjuk.
Amikor kivesszük, a zacskót pár helyen kés hegyével megszurkáljuk, előmelegített sütőben 60 percig sütjük, majd a zacskót felvágva újabb 15-20 percig szép pirosra sütjük.
Forrón kínáljuk. Leginkább a burgonya illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése