Hozzávalók: 80 dkg csirkemáj, ízlés szerint fokhagyma, só és
bors, zsiradék; tetszés szerinti köret.
Elkészítése: A májakat megtisztítjuk, megmossuk,
papírtörlőre szedjük, két másikat a tetejére terítve a vizet felszárítjuk. A
fokhagymát vékony, hosszúkás szeletekre vágjuk, amilyen sűrűn szeretjük a májba
szurkáljuk. A májakat kettévágjuk középen, majd forró olajba téve, fedő alatt
sütjük, míg a szélei szépen megpirulnak. Megfordítjuk, és szintén fedő alatt
készre sütjük. Akkor jó, ha az olaj a májak alatt már szép tiszta, és nem
zavaros. Kiszedjük, sóval, borssal megszórjuk, forrón kínáljuk.
Megjegyzés: Ne villával fordítsuk és nézegessük mennyire
sült már meg, mert ha kiszúrjuk, kifolyik a leve, ezáltal egyrészt szárazabb
lesz, másrészt összecsaphat az olaj.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése