Hozzávalók (4 személyre): 1 laza szerkezetű káposzta, 1
nagyobb sárgarépa, 1-1,5 dl olaj, 1 tojás sárgája, 1 kis fej vöröshagyma, só,
fehérbors, mustár, tejföl.
Elkészítése: A káposztát lereszeljük, a sárgarépát szintén.
Egy tálba öntjük, hozzákavarjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, kissé
besózzuk, amíg a majonéz elkészül állni
hagyjuk. Közben a tojássárgájához kavarunk 1 csapott evőkanál mustárt, az
olajat lassan hozzáöntve majonézt készítünk. Ízlésünktől függően 1 vagy 1,5 dl
olajat készítsünk. Picit sózzuk,
borsozzuk, a káposztához kavarjuk, amit előzőleg a levétől kinyomkodtunk. Annyi tejfölt kavarunk hozzá, hogy krémes
állagú legyen, ha szükséges utána ízesítünk, kb. 15-20 percre hűtőben érleljük,
tálaljuk.
Megjegyzés: Önmagában
is fogyaszthatjuk, de köretként nagyon finom sültek, vagdaltak mellé is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése