Angol káposztasaláta



Hozzávalók (4 személyre): 1 laza szerkezetű káposzta, 1 nagyobb sárgarépa, 1-1,5 dl olaj, 1 tojás sárgája, 1 kis fej vöröshagyma, só, fehérbors, mustár, tejföl.

Elkészítése: A káposztát lereszeljük, a sárgarépát szintén. Egy tálba öntjük, hozzákavarjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, kissé besózzuk,  amíg a majonéz elkészül állni hagyjuk. Közben a tojássárgájához kavarunk 1 csapott evőkanál mustárt, az olajat lassan hozzáöntve majonézt készítünk. Ízlésünktől függően 1 vagy 1,5 dl olajat készítsünk.  Picit sózzuk, borsozzuk, a káposztához kavarjuk, amit előzőleg a levétől kinyomkodtunk.  Annyi tejfölt kavarunk hozzá, hogy krémes állagú legyen, ha szükséges utána ízesítünk, kb. 15-20 percre hűtőben érleljük, tálaljuk.
Megjegyzés:  Önmagában is fogyaszthatjuk, de köretként nagyon finom sültek, vagdaltak mellé is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése