Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg halfilé, 1 tojás, 1 kisebb
hagyma fele, 2-3 cikk fokhagyma, fél piros színű paprika, 1 szelet kenyér,
kenyérmorzsa, 1 teáskanál mustár, só, bors, petrezselyemzöld, friss, szezámmag.
Elkészítése: A hagymákat, a paprikát és a halfilét nagyobb
darabokra vágjuk, késes aprítóban összedolgozzuk „ledaráljuk”. Hozzáadjuk a
vízbe mártott, jól kinyomkodott kenyér belét, a tojást, a petrezselyemzöldet, a
mustárt, sózzuk, borsozzuk, és annyi további morzsát adunk hozzá, hogy könnyen
formázható, de nem kemény masszát kapjunk. Kis golyókat formálunk belőle, amit
szezámmagba forgatunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire halmozunk.
Előmelegített sütőbe tolva 25-30 percig sütjük.
Megjegyzés: Édes mártogatóval is kínálhatjuk, de egyszerű
kenyérrel is ízletes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése