Halgolyócskák



Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg halfilé, 1 tojás, 1 kisebb hagyma fele, 2-3 cikk fokhagyma, fél piros színű paprika, 1 szelet kenyér, kenyérmorzsa, 1 teáskanál mustár, só, bors, petrezselyemzöld, friss, szezámmag.

Elkészítése: A hagymákat, a paprikát és a halfilét nagyobb darabokra vágjuk, késes aprítóban összedolgozzuk „ledaráljuk”. Hozzáadjuk a vízbe mártott, jól kinyomkodott kenyér belét, a tojást, a petrezselyemzöldet, a mustárt, sózzuk, borsozzuk, és annyi további morzsát adunk hozzá, hogy könnyen formázható, de nem kemény masszát kapjunk. Kis golyókat formálunk belőle, amit szezámmagba forgatunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire halmozunk. Előmelegített sütőbe tolva 25-30 percig sütjük.
Megjegyzés: Édes mártogatóval is kínálhatjuk, de egyszerű kenyérrel is ízletes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése