Darált húsos rakott tészta



Hozzávalók: 30-40 dkg tészta; 1 vöröshagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 50 dkg darált hús, kb. 1 dl sűrű (szűrt) paradicsomlé, vagy paradicsompaszta, őrölt kömény, 5 tojás, 10 dkg reszelt sajt, 1 dl. tej; só, bors, zsiradék, esetleg cukor; a tálaláshoz ketchup.


Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Az apróra vágott hagymákat a zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, amit villával szétnyomkodunk a serpenyőben, hogy szép egyenletesen süljön. Fűszerezzük, fedő alatt készre sütjük. Annyi sűrű paradicsomlevet adunk hozzá, hogy spagettiszósz-szerű legyen, ha szükséges, pici cukrot adunk hozzá, hogy a paradicsom ízét kiemelje. Elkavarjuk a leszűrt tésztával, előkészített tűzálló edénybe öntjük. A tojásokat felverjük, belekavarjuk a lereszelt sajt felét és a tejet, rákanalazzuk a tészta tetejére, rászórjuk a megmaradt sajtot, és előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük, Ketchuppal meglocsolva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése