Hozzávalók: 30-40 dkg tészta; 1 vöröshagyma, 3-4 cikk
fokhagyma, 50 dkg darált hús, kb. 1 dl sűrű (szűrt) paradicsomlé, vagy
paradicsompaszta, őrölt kömény, 5 tojás, 10 dkg reszelt sajt, 1 dl. tej; só,
bors, zsiradék, esetleg cukor; a tálaláshoz ketchup.
Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Az apróra
vágott hagymákat a zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, amit villával
szétnyomkodunk a serpenyőben, hogy szép egyenletesen süljön. Fűszerezzük, fedő
alatt készre sütjük. Annyi sűrű paradicsomlevet adunk hozzá, hogy
spagettiszósz-szerű legyen, ha szükséges, pici cukrot adunk hozzá, hogy a
paradicsom ízét kiemelje. Elkavarjuk a leszűrt tésztával, előkészített tűzálló
edénybe öntjük. A tojásokat felverjük, belekavarjuk a lereszelt sajt felét és a
tejet, rákanalazzuk a tészta tetejére, rászórjuk a megmaradt sajtot, és
előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük, Ketchuppal meglocsolva
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése