Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg felső csirkecomb, 40 dkg
rókagomba, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1,5-2 dl főzőtejszín,
kakukkfű; 40 dkg laskatészta; petrezselyemzöld, zöldhagymaszár, zsiradék, só,
bors.
Elkészítése: A csirkecombot kicsontozzuk, a bőrt
leszedjük, a húst kis kockákra vágjuk, zsiradékon kavargatva fehéredésig
sütjük. Hozzáadjuk a felvágott hagymákat, fűszerezzük, együtt, fedő alatt
lassan sütjük. Ha szükséges, pici vízzel pótoljuk. Amikor a hús megpuhult,
hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott gombát, fedő nélkül roppanósra sütjük. A
tejszínnel felengedjük, összeforraljuk. A közben kifőtt tésztával,
petrezselyemzölddel és aprított zöldhagymaszárral megszórva kínáljuk.
Megjegyzés: Ha nem szeretjük a frissen vágott petrezselyemzöldet
és/vagy zöldhagymaszárat a tejszínnel együtt is az ételhez adhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése