Kakukkfüves rókagombás tészta



Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg felső csirkecomb, 40 dkg rókagomba, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1,5-2 dl főzőtejszín, kakukkfű; 40 dkg laskatészta; petrezselyemzöld, zöldhagymaszár, zsiradék, só, bors.


Elkészítése: A csirkecombot kicsontozzuk, a bőrt leszedjük, a húst kis kockákra vágjuk, zsiradékon kavargatva fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a felvágott hagymákat, fűszerezzük, együtt, fedő alatt lassan sütjük. Ha szükséges, pici vízzel pótoljuk. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott gombát, fedő nélkül roppanósra sütjük. A tejszínnel felengedjük, összeforraljuk. A közben kifőtt tésztával, petrezselyemzölddel és aprított zöldhagymaszárral megszórva kínáljuk.
Megjegyzés: Ha nem szeretjük a frissen vágott petrezselyemzöldet és/vagy zöldhagymaszárat a tejszínnel együtt is az ételhez adhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése