Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg áfonya, 10 dkg cukor, 1
db. kb. 3-4 ujjnyi finom sárgadinnye, 3 dl tejszín, ízlés szerint porcukor és
citromlé; a tálaláshoz tejszín.
Elkészítése: Az áfonyát kézzel összetörjük, a cukorral
felforraljuk, pár percig forraljuk, levesszük, kihűtjük. A sárgadinnyét
villával összetörjük. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzá kavarjuk a
gyümölcsöket, citromlével és porcukorral ízesítjük. Dobozba öntjük, és ha
lehetséges óránként összeforgatjuk, így krémesebb, lágyabb lesz. Tálaláskor
kevés tejszínhabot keményre verünk, ezzel kínáljuk a fagylaltot.
Megjegyzés: Az áfonyát nem muszáj főzni, nyersen is felhasználhatjuk,
miután kézzel összetörtök, ám így intenzívebb az íze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése