Sárgadinnyés áfonyafagylalt


Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg áfonya, 10 dkg cukor, 1 db. kb. 3-4 ujjnyi finom sárgadinnye, 3 dl tejszín, ízlés szerint porcukor és citromlé; a tálaláshoz tejszín.

Elkészítése: Az áfonyát kézzel összetörjük, a cukorral felforraljuk, pár percig forraljuk, levesszük, kihűtjük. A sárgadinnyét villával összetörjük. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzá kavarjuk a gyümölcsöket, citromlével és porcukorral ízesítjük. Dobozba öntjük, és ha lehetséges óránként összeforgatjuk, így krémesebb, lágyabb lesz. Tálaláskor kevés tejszínhabot keményre verünk, ezzel kínáljuk a fagylaltot.
Megjegyzés: Az áfonyát nem muszáj főzni, nyersen is felhasználhatjuk, miután kézzel összetörtök, ám így intenzívebb az íze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése