A csirkeszárny azért kívánatos, mert szívesen elrágcsáljuk
akár a porcokat és csontokat is, hogy a belsejükhöz hozzájussunk. A következő
chilis recept egészen biztosan ilyesmire ösztönöz majd: a ropogós, pikáns
bundába bújtatott szárnyak igazi ínyencségek. Plusz jóval olcsóbb, mint készen vásárolva.
Hozzávalók (4 személyre): Kb. 1,2 kg csirkeszárny, 2
sárgarépa, 1 petrezselyemzöld, házi ételízesítő; a bundázáshoz: 3 tojás, liszt,
só, bors, chili, kukoricapehely, zsiradék.
Elkészítése: A szárnyakat jól megtisztítva a porcoknál három
részre vágjuk. A zöldségeket kockára vágjuk, a szárnyakkal
együtt főni tesszük, ízesítjük. Amikor a szárnyak majdnem puhák, kiszedjük. A
szárnyhegyeket visszatesszük a levesbe, megfőzzük. A maradék szárnyat chilivel, sóval és borssal
megszórjuk. Amíg a levesben a szárnyhegy megfő pácoljuk. Lisztbe, felvert, fűszerezett tojásba mártjuk,
majd zúzott kukoricapehelybe forgatjuk. Bő, forró
zsiradékban szép pirosra sütjük, papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.
Megjegyzés: A kukoricapelyhes variáció leginkább a gyerekek
kedvence, helyette használhatunk morzsát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése