Csirkeszárny chilis panírban



A csirkeszárny azért kívánatos, mert szívesen elrágcsáljuk akár a porcokat és csontokat is, hogy a belsejükhöz hozzájussunk. A következő chilis recept egészen biztosan ilyesmire ösztönöz majd: a ropogós, pikáns bundába bújtatott szárnyak igazi ínyencségek. Plusz jóval olcsóbb, mint készen vásárolva. 

Hozzávalók (4 személyre): Kb. 1,2 kg csirkeszárny, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemzöld, házi ételízesítő; a bundázáshoz: 3 tojás, liszt, só, bors, chili, kukoricapehely, zsiradék.
Elkészítése: A szárnyakat jól megtisztítva a porcoknál három részre vágjuk. A zöldségeket kockára vágjuk, a szárnyakkal együtt főni tesszük, ízesítjük. Amikor a szárnyak majdnem puhák, kiszedjük. A szárnyhegyeket visszatesszük a levesbe, megfőzzük. A maradék szárnyat chilivel, sóval és borssal megszórjuk. Amíg a levesben a szárnyhegy megfő pácoljuk. Lisztbe, felvert, fűszerezett tojásba mártjuk, majd zúzott kukoricapehelybe forgatjuk. Bő, forró zsiradékban szép pirosra sütjük, papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.

Megjegyzés: A kukoricapelyhes variáció leginkább a gyerekek kedvence, helyette használhatunk morzsát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése