Hozzávalók (4 személyre): 4 egész csirkecomb, 1 kisebb fej
vöröskáposzta, 2 sárgarépa, 1 kisebb lilahagyma, 1-2 édes alma ízlés szerint,
kb. 1 dl majonéz, 6-7 cikk fokhagyma; továbbá: cukor, só, ecet, zsiradék.
Elkészítése: A vöröskáposztát vékony csíkokra vágjuk,
hozzáadjuk a szintén csíkokra vágott sárgarépát és a vékonyra szeletelt
lilahagymát, ecettel, sóval és cukorral ízesítjük, időnként összekavarva
érleljük, míg a comb elkészül.
A combot jól megtörölgetve felhevített zsiradékon mindkét
oldaláról pirosra sütjük. Ekkor megszórjuk sóval és borssal, a zsiradékba
dobjuk a szeletekre vágott fokhagymát, picit sütjük, majd pici vízzel
felengedjük. Fedő alatt, időnként megfordítva készre pároljuk. Ha szükséges, időnként
pici vízzel még pótoljuk. Zsírjára sütve szép pirosra sütjük.
A káposztasalátához reszeljük az almát, és tetszés szerint
majonézt kavarunk hozzá. A ropogósra sült combbal kínáljuk.
Megjegyzés: Majonéz nélkül is kínálhatjuk, úgy is finom. Ha
félünk a vöröskáposzta karakteresebb ízétől, használjunk kevesebbet belőle, és
pótoljuk fehérkáposztával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése