Majonézes vöröskáposzta-saláta sült combbal



Hozzávalók (4 személyre): 4 egész csirkecomb, 1 kisebb fej vöröskáposzta, 2 sárgarépa, 1 kisebb lilahagyma, 1-2 édes alma ízlés szerint, kb. 1 dl majonéz, 6-7 cikk fokhagyma; továbbá: cukor, só, ecet, zsiradék.

Elkészítése: A vöröskáposztát vékony csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a szintén csíkokra vágott sárgarépát és a vékonyra szeletelt lilahagymát, ecettel, sóval és cukorral ízesítjük, időnként összekavarva érleljük, míg a comb elkészül.
A combot jól megtörölgetve felhevített zsiradékon mindkét oldaláról pirosra sütjük. Ekkor megszórjuk sóval és borssal, a zsiradékba dobjuk a szeletekre vágott fokhagymát, picit sütjük, majd pici vízzel felengedjük. Fedő alatt, időnként megfordítva készre pároljuk. Ha szükséges, időnként pici vízzel még pótoljuk. Zsírjára sütve szép pirosra sütjük.
A káposztasalátához reszeljük az almát, és tetszés szerint majonézt kavarunk hozzá. A ropogósra sült combbal kínáljuk.
Megjegyzés: Majonéz nélkül is kínálhatjuk, úgy is finom. Ha félünk a vöröskáposzta karakteresebb ízétől, használjunk kevesebbet belőle, és pótoljuk fehérkáposztával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése