Természetesen sütőben is süthetjük, akár grillfokozaton, akár tepsiben. Ez utóbbi esetben időnként fordítsuk át, hogy szépen átsüljön mind a két oldala.
Hozzávalók: 1 kg disznóhús, kb. 60 dkg csirke felsőcomb, 1
kisebb lilahagyma, 4-6 cikk fokhagyma, 10 db. babérlevél, 1 evőkanál mustármag,
fél evőkanál köménymag, só és bors; disznóbél.
Elkészítése: A csirkecombokat kicsontozzuk, bőrével együtt,
a disznóhússal és a hagymákkal együtt, kislyukú darálón átengedjük. A
babérlevelet, a mustármagot és a köménymagot kávédarálón finomra őröljük, a
kolbászhúshoz adjuk, az egészet sózzuk és borsozzuk, alaposan kigyúrjuk. A
belekbe lazán, kb. 20 cm-es kolbászokat töltünk, aminek a végeit vagy cérnával
elkötünk, vagy görcsöt kötünk a bélből. Másnapig pihenni hagyjuk, majd parázs
fölött jó ropogósra sütjük.
Megjegyzés: Kiválóan fagyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése