Kétség nem fér hozzá, hogy nagyon finom, ám sajnos igen tömény, bár nem nehéz. Vaj helyett 4 dl keményre vert habbal is készíthetjük, amit porcukorral ízlés szerint édesítünk.
Hozzávalók
(1 nagy, vagy 2 kisebb koszorú/kuglófformához): 50 dkg gesztenyepüré, 20 dkg vaj, 18 dkg porcukor; a bevonáshoz: 20 dkg csokoládé,
1 dl tejszín; a tálaláshoz: 2-3 dl tejszín; a díszítéshez: kevés félretett
gesztenyemassza, csokoládédíszek.
Elkészítése: A hozzávalókat robotgépben habosra kavarjuk. A
koszorúformát hideg vajjal alaposan kikenjük, belesimítjuk a
gesztenyemasszát, másnapig hűtőbe tesszük. Akkor pár pillanatra forró vizes
edénybe állítjuk, ettől a vaj amivel a formát vastagon kikentük megolvad, így a
koszorú könnyedén ráfordítható egy megfelelő méretű tányérra. A csokoládét a
tejszínnel felmelegítjük, a koszorúra öntjük. Ha megdermedt, a belsejét keményre vert
tejszínhabbal kitöltjük, áttört gesztenyével, és rendelkezésre álló
csokidíszekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése