Ha nem szeretjük a szárnyasok zsíros, bőrös részeit, szedjük
meg, fagyasszuk le. Amikor összegyűlt egy nagyobb adag süssük ki. A zsírját
ételekhez, vagy akár zsíros kenyérhez is használhatjuk (hagymával igazán
finom), a tepertőt szintén elfogyaszthatjuk frissen, ám ha mégsem, akkor
készítsünk belőle ízletes kencét!
Hozzávalók: kb. 1 bögrényi összegyűjtött szárnyasbőr és
kövérje, 2 egész csirkemáj, 3 főtt tojás, zöldhagyma, vagy lilahagyma, mustár,
1-2 evőkanál majonéz.
Elkészítése: A szárnyasbőrt és kövérjét kis kockákra vágjuk.
Egy zománcozott serpenyőbe tesszük, kevés vizet öntünk alá, erős tűzön,
időnként megkavarva megsütjük. A tepertőt kiszedjük, a helyére betesszük a
felezett májakat. Lefedve mindkét oldaláról megpirítjuk, kiszedjük. Kockára vágjuk, kihűtjük. A
hozzávalókat késes aprítóba tesszük, ízlés szerint majonézzel, lilahagymával,
mustárral, sóval és borssal fűszerezzük. Pirítóson kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése