Hozzávalók: 1 doboz (420 g.) csicseriborsó, 2 csirkemáj, 2-3
kemény tojás, 1 kisebb vöröshagyma fele, 1-2 cikk fokhagyma, lehetőleg friss,
vagy mélyhűtött bazsalikom, 1-2 levélke zsálya, ízlés szerint só, bors, mustár,
zöldkapor, lilahagyma, zsiradék.
Elkészítése: A csirkemájakat elkaparjuk. A hagymákat apróra
vágva zsiradékon megpároljuk. Ráadjuk a májat, bazsalikommal és zsályával
ízesítjük, sóval-borssal fűszerezzük, készre sütjük, kihűtjük. Hozzáadjuk a jól
lecsepegtetett csicseriborsót, mustárral, zöldkaporral, friss lilahagymával és
a tojásokkal együtt késes aprítóban szépen kidolgozzuk. Ha szükséges még utána
ízesítünk. Pirítóssal kínáljuk, további tojást, ízlés szerint zöldhagymát,
lilahagymát kínálhatunk mellé.
Megjegyzés: Ha nincs időnk, és gyorsan kellene valami
finomság, akkor a csicseriborsót készen vásárolt májkrémmel is elkészítjük. A
fenti adag csicserihez körülbelül 20 dkg májkrémre lesz szükségünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése