Karamellás, csokoládés aprósütemény

Eszményi nasi :)




Hozzávalók a tésztához: 1,5 bögre vaj, 1 bögre porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, ¼ mokkáskanál só, 3 bögre liszt; a karamelles bevonathoz: 30 dkg tejkaramella, kevés vaj; kb. 5 dkg magas kakaótartalmú csokoládé, 1 evőkanál olaj.

Elkészítése: A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk, körülbelül 2 ujjnyi vastag rudat formálunk belőle. Ebből kb. 1 cm. vastag szeleteket vágunk, amit előkészített tepsire szedünk, és 180 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütünk (míg a széle kezd barnulni). Kiszedjük, kihűtjük.
A karamellát felvágjuk, a vajjal lassú tűzön felmelegítjük, egy kiskanál segítségével elosztunk a süteményeken. Nem kell simítani, szépen elterül magától. Amikor ez megkeményedett, az olajjal felolvasztott csokoládéból halmozunk a tetejére, ezt is megszárítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése