Hozzávalók a tésztához: 1,5 bögre vaj, 1 bögre porcukor, 1
tasak vaníliás cukor, ¼ mokkáskanál só, 3 bögre liszt; a karamelles bevonathoz:
30 dkg tejkaramella, kevés vaj; kb. 5 dkg magas kakaótartalmú csokoládé, 1
evőkanál olaj.
Elkészítése: A tésztához valókat alaposan összegyúrjuk,
körülbelül 2 ujjnyi vastag rudat formálunk belőle. Ebből kb. 1 cm. vastag
szeleteket vágunk, amit előkészített tepsire szedünk, és 180 fokon kb. 10-15
perc alatt megsütünk (míg a széle kezd barnulni). Kiszedjük, kihűtjük.
A karamellát felvágjuk, a vajjal lassú tűzön felmelegítjük,
egy kiskanál segítségével elosztunk a süteményeken. Nem kell simítani, szépen
elterül magától. Amikor ez megkeményedett, az olajjal felolvasztott
csokoládéból halmozunk a tetejére, ezt is megszárítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése