Hozzávalók: 1,5 kg disznóhús, 1-1,5 evőkanál őrölt kömény,
1-2 friss chili (ha nincs, 1 mokkáskanál chilipor), 4-5 cikk fokhagyma, 1
kisebb vöröshagyma, só, bors; disznóbél;
Elkészítése: a húst a hagymákkal kislyukú darálón kétszer
átengedjük (ettől lesz fehér, és nem vörös színű, és finomabb állagú), ízlés
szerint fűszerezzük. 2-3 fasírtgolyót formázunk, kisütjük, hogy lássuk, elég
finom-e, ha kell, még utána ízesítünk, ha jó, bélbe töltjük.
Megjegyzés: A húst kb. 50 cm. hosszú belekbe lazán töltsük,
és a két végén is hagyjunk egy kevés üres belet, így kb. 10 centiméterenként
fordíthatunk rajta egyet-kettőt, így kisebb kolbászkákat kapunk. Ezeket a
fordítás alatt kialakuló kis „görcs” mindkét oldalán kössük el cérnával, másnap
pedig a két cérna között vágjuk el. Így apró, látványos és csábító kis
kolbászokat kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése