Zöldséges zöldbableves sonkával


Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg zöldbab, 40 dkg füstölt sonka, vagy bármilyen hús, 3 burgonya, 2 sárgarépa, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A karikára vágott sárgarépát és a sonkát vízben feltesszük főni. Minél lassabb tűzön főzzük, annál szebb lesz a leve. Amikor a hús majdnem kész, hozzáadjuk a zöldbabot és a kockára vágott burgonyát, megszórjuk petrezselyemzölddel, ha szükséges utána ízesítjük, és készre főzzük. Akkor finom, ha a leve olyan, mintha egészen vékony rántást készítettünk volna alá.
Megjegyzés: a kitálalt étel mellé kínálhatunk tejfölt, amit ki-ki kedve szerint kavarhat a leveséhez, de anélkül is finom, tartalmas, könnyen készülő leves. Ha hús nélkül készítjük, tárkonnyal fűszerezhetjük. Füstölt hús helyett kolbászt is adhatunk az ételhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése