Baranyai kapros galuska

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg tehéntúró, 20 dkg rétesliszt, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1 tojás, 1 csokor zöldkapor, só.
Elkészítése: A túrót villával összetörjük, hozzátörjük a tojást, sózzuk, beleszórjuk az apróra vágott zöldkaprot, sózzuk. 15 percig pihentetjük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A galuskát, mint a nokedlit, fővő, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük. Kevés szalonnazsírral meglocsoljuk, majd tányérokra rendezve, tejföllel meglocsoljuk, megszórjuk a ropogós szalonnával. Azon frissen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése