Töltött paradicsom


Hozzávalók 4 személyre: 8 közepes, érett, de még kemény paradicsom, 10 dkg rizs, 3 csirkemáj, 2 tojás, 1 dl tejföl, 1 vöröshagyma, zsiradék, só, bors, majoránna, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk, a belsejüket kikaparjuk, a paradicsomokat enyhén megsózzuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a zsiradékon megdinszteljük. Közben a tojást és a rizst főni tesszük. A májakat elkaparjuk, a hagymához adva sózzuk, borsozzuk, addig sütjük, míg egészen kifehérednek. Levesszük. A tojást megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, a májat elkavarjuk a rizzsel és a tojással, illetve az apróra vágott petrezselyemzölddel, majoránnával. A paradicsomokat megtöltjük, kikent tűzálló tálba helyezzük, meglocsoljuk a tejföllel, 20 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése