Szegedi hentes pecsenye

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg burgonya, 20 dkg sertéskaraj, 20 dkg fűszeres füstölt kolbász, 10 dkg kuszkusz, 2 paradicsom, 2-3 cikk fokhagyma, 1 zöldpaprika, 2 vöröshagyma, pirospaprika, őrölt kömény,  só, bors;a tálaláshoz 2 dl tejföl, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A karajt félujjnyira vágjuk, megpotyolgatjuk. A vöröshagymát cikkekre, a paprikát csíkokra, a paradicsomot kockákra vágjuk, ugyanígy a burgonyát. A paradicsomot tűzálló edény aljába halmozzuk, ráterítjük a hússzeleteket, sózzuk, borsozzuk. Ráterítjük a hagymát, és a szeletekre vágott fokhagymát, majd a paprikával és a kuszkusszal elkavart burgonyát. Megsózzuk, őrölt köménnyel megszórjuk, a tetejére rakjuk a nagyobb szeletekre vágott kolbászt, az egészet lefedve 50 percig sütjük, vagy amíg a burgonya és a hús is megpuhul. Kivéve azon forrón, friss kenyérrel, és apróra vágott petrezselyemzölddel elkavart tejföllel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése