Könnyű kakaós kalács

Hozzávalók 1 kalácsformához: 25 dkg cukor, 20 dkg finomliszt, 4 tojás, 2 kanál kakaó, 1 sütőpor, 1 kanál tej (ha nincs, víz); porcukor a szóráshoz.
Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra verjük, majd kanalanként beledolgozunk 10 kanál hidegvizet, majd adagonként a sütőporral elkavart lisztet. A fehérjét keményre verjük, óvatosan a sárga masszához forgatjuk. Kettéöntjük, a felébe óvatosan belekavarjuk a kakaót és a tejet. A formát vajjal kikenjük, liszttel kiszórjuk. Felváltva, csíkokban beleöntjük a kakaós és a sárga masszát, majd az egészet előmelegített, közepesen forró sütőbe tolva, 45 perc alatt, tűzpróbáig sütjük. Rácsra borítva kihűtjük, porcukorral megszórjuk.
Megjegyzés: Kiváló teasütemény, a gyerekek is nagyon kedvelik. Ha másnapra is marad, lekvárral lekenhetjük, kakaós kávéval, teával nagyon finom reggeli lehet belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése