Köpönyeges csirke

Hozzávalók: 1 konyhakész csirke, 70 dkg laza szerkezetű, élénkzöld színű káposzta, 10 dkg szalonna, 3 kanál morzsa, 1 tojás, 1 vöröshagyma, só, bors, majoránna, kevés zsiradék.
Elkészítése: A káposztát megtisztítjuk, minél vékonyabb csíkokra vágjuk. A zsiradékon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a káposztát, fedő alatt, enyhén megsózva készre pároljuk. Vizet csak akkor adjunk alá, ha saját levét elfőtte, de még nem puhult meg. Amint elkészült,kiszedjük, a zsiradéktól kinyomkodjuk. Hozzákavarjuk a felver tojást, a majoránnát és a morzsát, borsozzuk. A csirkét alaposan megmossuk, megtörölgetjük, kettévágjuk, a bőrét ameddig csak tudjuk, felfeszegetjük, sózzuk, borsozzuk. A belsejével lefelé kevés zsiradékkal kikent hőálló edénybe helyezzük, a bőr alá töltjük a káposztás masszát, majd a bőrt rányomkodjuk. A csirkét kirakjuk vékonyra szeletelt szalonnával, az egészet lefedve megpároljuk. Amikor puha és omlós a húsa, fedő nélkül visszatoljuk, míg a szalonna is megpirul rajta. Burgonyapürével kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése