Karfiolos chilis csirke


Hozzávalók: 1 egész csirkemell,40 dkg karfiol, 1 kis doboz csemegekukorica, 1 vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 dl paradicsomlé, 2-3 cikk fokhagyma, só, bors, bazsalikom, chili ízlés szerint, kevés zsiradék; a tálaláshoz: párolt rizs.
Elkészítése: A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk, jól megmossuk, lecsepegtetjük. A zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rászórjuk a zúzott fokhagymát, felengedjük kevés vízzel. A paprikát vékony csíkokra, a paradicsomot apró kockákra vágva az ételhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, pár percig fedő alatt lassan forraljuk. Beleadjuk a csirkemellet, felöntjük a paradicsomlével, lassú tűzön félig megpároljuk. A karfiolt közben kisebb rózsákra szedjük, hidegvízbe áztatjuk. Amikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a karfiolt, bazsalikommal ízesítjük, együtt készre főzzük. Közben a rizst megpároljuk. A húst addig sütjük, amíg kissé besűrűsödik a szaftja. A leszűrt rizzsel tálaljuk, megszórjuk a csemegekukoricával.
Megjegyzés: ha nem találjuk elég csípősnek, kevés őrölt chilivel kavarjuk még el. Tésztával is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése