Csirkefasírt zabkorpával

Hozzávalók 2 személyre: 40 dkg csirkemell, 2+1 kanál zapkorpa, 2-3 cikk fokhagyma, 1 fél vöröshagyma, 1 tojás, só, bors, csipet curry, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A csirkemellet a megtisztított hagymákkal együtt ledaráljuk. Hozzádolgozzuk a tojást, a 2 kanál zabkorpát, sózzuk, borsozzuk, curryvel ízesítjük, jól összedolgozzuk. Először lágy massza lesz, de amint a zabkorpa megszívja magát jól formázhatóvá válik. Kb. 30 percig, hűtőben letakarva pihenni hagyjuk. Ekkor kivéve kisebb gombócokat formálunk belőle. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rászórjuk a zablisztet, a gombócokat erre rakjuk. Sütőbe tolva 25-30 perc alatt kissé megpirítjuk – nem nagyon, mert úgy kiszárad. Melegen még ragad a papírhoz, de amint kihűl, egyszerűen leválasztjuk. Főzelékkel, mártogatóval kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése