Zöldkapros túrógombóc-leves
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg túró, 5 dkg liszt, 3-4 rózsa karfiol, 1 sárgarépa, 1 vöröshagyma, 1 tojás, ételízesítő, zöldkapor, olaj, vagy szárnyas zsír.
Elkészítése: A vöröshagymát apróra vágva, kevés zsiradékon megdinszteljük. Rászórjuk a vékony karikára vágott sárgarépát, 1-2 percig lassú tűzön, kavargatva sütjük, megszórjuk ételízesítővel, elkavarjuk, felengedjük vízzel. Beleadjuk a kis darabokra szedett karfiolrózsákat, lefedve készre főzzük. Közben a túrót a tojással, villa segítségével simára törjük. Belekavarjuk a lisztet, sózzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldkaprot. Vizek kézzel kis gombócokat formázunk belőle. Amikor a zöldségleves megfőtt, belerakjuk a túrógombócokat, majd lassan forralva, körülbelül 10 perc alatt készre főzzük. Ellenőrizzük, hogy a gombócok átfőttek-e. A levest forrón kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése