Töltött húskosárka

Hozzávalók 12-13 darabhoz, a tésztához: 25 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 csapott evőkanál cukor, pici só; a töltelékhez: 30 dkg darált hús, 2 tojás, 2 cikk fokhagyma, 1 kicsi vöröshagyma, 1 paradicsom, 1 szelet zöldpaprika, só, bors, petrezselyemzöld, currypor, pirospaprika; a kenéshez 1 tojás; a szóráshoz szezámmag.
Elkészítése: A tejet kézmelegre melegítjük, ráöntjük az el
Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. Kevés zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát, kissé elsütjük, megsózzuk, 2 kanál vizet öntünk alá, fedő alatt lassú tűzön a paprika puhulásáig főzzük, ha kell, még adunk hozzá vizet. Beletesszük a paradicsomot, kavargatva zsírjára sütjük. Belekavarjuk a húst, borsozzuk, kavargatva megsütjük. Ha szükséges 1-1 kanál vizet adunk alá. A zsírból kiszedjük, kihűtjük. Hozzákavarjuk a tojások sárgáját és az apróra vágott petrezselyemzöldet, curryvel ízesítjük, végül belekavarjuk a tojások keményre vert fehérjét. A megkelt tésztát félujjnyira nyújtjuk, körülbelül 10x10 cm kockákra vágjuk. Mindegyik közepébe 1-1 halom húst helyezünk, és mint a buktát, összecsomagoljuk. Zsírral kikent muffinformába helyezzük, vigyázva, hogy az oldaluk elérjen a forma tetejéig. Lekenjük 1 felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal,20 percig meleg helyen kelesztjük, majd forró sütőben szép pirosra sütjük.

morzsolt, cukorral megszór élesztőre, 10 percig futtatjuk. Hozzáöntjük a liszthez, fél mokkáskanálnyi sót adunk hozzá, lágy, sima tésztát dolgozunk hozzá. Ha szükséges még adunk bele kevés meleg tejet. Letakarva, meleg helyen megkelesztjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése