Pórécsorba




Hozzávalók (4 személyre): 2 vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 póréhagyma, 1 sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 evőkanál liszt, fél üveg babkonzerv, só, petrezselyemzöld, vaj, ecet vagy citrom.
Elkészítése: A vöröshagymát négybe, majd vékony szeletekre vágjuk, a vékony karikára vágott póréhagymával és a reszelt sárgarépával együtt a vajon (vagy finom olajon) megpároljuk. Felengedjük vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a szintén lereszelt petrezselyemgyökeret. Fedő alatt megfőzzük. A tejfölt a liszttel csomómentesre kavarjuk, forró leveslével elkavarjuk, hogy csomómentes legyen. Az ételhez adjuk, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, hozzáadjuk a babkonzervet, felforraljuk. Tálaláskor citrommal, ecettel kissé megsavanyítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése