Hozzávalók (4 személyre): 2 vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 póréhagyma,
1 sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 evőkanál liszt, fél üveg babkonzerv,
só, petrezselyemzöld, vaj, ecet vagy citrom.
Elkészítése: A vöröshagymát négybe, majd vékony szeletekre
vágjuk, a vékony karikára vágott póréhagymával és a reszelt sárgarépával együtt
a vajon (vagy finom olajon) megpároljuk. Felengedjük vízzel, sózzuk, hozzáadjuk
a szintén lereszelt petrezselyemgyökeret. Fedő alatt megfőzzük. A tejfölt a
liszttel csomómentesre kavarjuk, forró leveslével elkavarjuk, hogy csomómentes
legyen. Az ételhez adjuk, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel, hozzáadjuk a
babkonzervet, felforraljuk. Tálaláskor citrommal, ecettel kissé megsavanyítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése