Hozzávalók (4 személyre): 1 kg disznó csontos hús, 2
sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1-2 szelet pasztinák, 2-3 szelet karalábé, 1
kis szelet zellergumó, só; a burgonyagombóchoz: 3 közepes burgonya, 2 kanál
liszt, 1 tojás, só, petrezselyemzöld; a tálaláshoz: citrom.
Elkészítése: A jól megmosott csontos húst felforralt vízbe
tesszük, felforraljuk, a tüzet alacsonyra véve, sózva főzzük. Amikor félpuha,
hozzáadjuk a szeletekre vágott zöldségeket, utána ízesítünk, majdnem készre
főzzük. Közben a burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük,
áttörjük, kihűtjük. Összekavarjuk a tojással, liszttel és petrezselyemzölddel,
kisebb gombócokat formázunk belőle. A leveshez adjuk, lassú tűznél készre
főzzük. A kész levest citrommal savanyítva, forrón kínáljuk, mellé tejfölt
kínálhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése