Gulyásleves disznócsontból




Hozzávalók (4 személyre): 1 kg disznó csontos hús, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1-2 szelet pasztinák, 2-3 szelet karalábé, 1 kis szelet zellergumó, só; a burgonyagombóchoz: 3 közepes burgonya, 2 kanál liszt, 1 tojás, só, petrezselyemzöld; a tálaláshoz: citrom.
Elkészítése: A jól megmosott csontos húst felforralt vízbe tesszük, felforraljuk, a tüzet alacsonyra véve, sózva főzzük. Amikor félpuha, hozzáadjuk a szeletekre vágott zöldségeket, utána ízesítünk, majdnem készre főzzük. Közben a burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, áttörjük, kihűtjük. Összekavarjuk a tojással, liszttel és petrezselyemzölddel, kisebb gombócokat formázunk belőle. A leveshez adjuk, lassú tűznél készre főzzük. A kész levest citrommal savanyítva, forrón kínáljuk, mellé tejfölt kínálhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése